1 RESEPI MENARIK UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH IBU IBU YANG KERAP SAKIT LUTUT.

Memang pantang kalau ibu-ibu nampak perkataan ‘resepi’ terus ada je nak di copy paste. Kalau ibu2 zaman sekarang ni canggih sikit, guna smartphone sahaja dah boleh tapi kalau ibu2 zaman lama terus laju je catit guna pen dan kertas bila nampak resepi di kaca tv.

Nak2 resepi kali ni adalah resepi berkaitan sakit lutut. Biasalah ibu-ibu ni lah yang paling prihatin sekali tentang ahli keluarga. Semua makan minum nak dijaga. Tingkah laku anak2 dan suami pun sering diperhati. Kalau nak tahu Sakit lutut ini disebabkan sendi yang lusuh dan haus.

Kalau ibu sakit lutut boleh buat sendiri resepi ni, tapi kalau ahli keluarga yang lain mesti ada yang tak tahu resepi ni. Sakit lutut ni memang tak best. Nak solat macam biasa pun susah. Lagi2 umur sudah banyak. Kalau orang muda pulak sakit lutut berpunca dari bersukan dan bekerja mengangkat berat.

Bukan itu sahaja, kalau dibiarkan ni semua aktiviti harian kita terbatas sampaikan jalan2 nak shopping pun terpaksa menahan sakit. Setiap masa menahan sakit.

Dalam post ini, saya akan kongsikan resepi untuk melegakan sakit lutut dengan mudah tanpa ubat.

Bahan-bahan ringkas

  1. Seketul halia
  2. Secawan air
  3. Jus lemon
  4. 1 camca teh madu

Cara-caranya:

  1. Hancurkan 1 ketul halia dan masukkan halia yang dihancurkan ke dalam 1 cawan air.
  2. Masukkan 1 cawan air yang dicampur halia ke dalam periuk. Didihkan selama 10 minit
  3. Selepas 10 minit tapis air halia yang dididih tadi. Masukkan sedikit jus lemon ke dalam air halia.
  4. Kemudian masukkan 1 camca teh madu ke dalam campuran air halia dan jus lemon. Kacau hingga sebati.
  5. Sedia untuk dinikmati. Boleh minum 2-3 cawan setiap hari sehingga sakit lutut hilang.

Selain amalkan resepi ni, ada satu lagi minuman yang terbukti berkesan boleh melegakan sakit lutut dan sendi dengan cepat. Saya recommend air minuman Jus Tigas. Cara minum Jus Tigas ni mudah sahaja. Hanya minum 1 sudu pagi selepas bangun tidur, dan 1 sudu sebelum tidur. Rasa Jus Tigas ni sedap macam kurma.

Dalam post ini , anda sudah tahu resepi untuk menghilangkan rasa sakit lutut.

Jadi amat penting untuk anda untuk cuba buat resepi ini untuk melegakan sakit lutut anda dan sekeluarga.

Terima kasih kerana luangkan masa 5 minit untuk baca posting ni, jangan lupa share post ini supaya mendapat manfaat samcbfha2 oleh rakan2 anda.

Pastikan anda subscribe emel saya supaya anda tidak tertinggal banyak tips dan tricks mengenai kesihatan lutut anda. Terima kasih , jumpa lagi

azhar Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *