7 TIPS Kurangkan Tekanan Darah Tinggi

Masalah tekanan darah tinggi

Sebagai langkah permulaan untuk menangani kemungkinan anda mempunyai tekanan darah tinggi, ikutilah tip-tip berikut:

1. Kurangkan berat badan

Ambil inisiatif untuk mengurangkan atau mengawal berat badan melalui pemakanan anda.

2. Bersenamlah dengan kerap

Cuba untuk bersenam dalam 30-45 minit pada hujung minggu. 

Paling kurang pun 3-4x seminggu. 

3. Kurangkan pengambilan garam kepada kurang daripada 2.3g sehari

Garam umpama pasir yang serap air and tingkatkan tekanan darah.

Kurangkan kicap, telur/ikan masin dan jangan tambah garam pada makanan yang sudah dihidang.

Ingat: 1 teaspoon sudahpun mengandungi 2.3g!

4. Jangan merokok

Kesan nikotin rokok dapat tingkatan tekanan darah sehingga 10 mm Hg sehingga sejam.

Jadi sekiranya anda merokok sepanjang hari, tekanandarah pun lebih tinggi sepanjang masa.

5. Kurangkan Stress

Stress akibat kerja, duit, kesesakan jalan dan macam-macam lagi boleh meningkatkan tekanan darah buat sementara waktu.

Stress yang kronik sudah tentu memudaratkan kesihatan anda dan boleh akibat serangan jantung, strok dan macam-macam lagi.

Seimbangkan kehidupan anda dan cuba elak dari Stress yang berpanjangan.

6. Amalkan diet yang lebih baik

Sudah tentu diet seharian amatlah penting untuk mengawal dalam mengurangkan tekanan darah.

Ketahuilah keperluan kalori seharian anda. Ini boleh mengawal jumlah makanan dan pada masa yang sama bantu anda kawal atau kurangkanberat badan.

Lebihkan serat (fiber) seperi gandum, nasi perang, buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

Kawal kolesterol. Pastikan anda kawal tahap kolesterol anda dan elak makanan berkolesterol tinggi seperti makanan laut, organ-organ dalaman seperti paru-paru, lemak-lemak haiwan.

Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein.

7. Jangan leka

Pastikan anda melakukan pemeriksaan tekanan darah dengan kerap untuk memantau tahap kesihatan anda.

Tahukah Anda Triple-T Merupakan Sediaan Herba Tradisional Dengan Kajian Saintifik Yang Mampu Membantu Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi.

Formulasi kajian R&D selama 7 tahun ini mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL16120041TC). Kajian penyelidikan telah melalui ujian makmal di Universiti tempatan dan juga KKM.

Satu-satunya teh herba yang diformulasikan dari herba-herba tempatan.  Hasil kajian sekumpulan penyelidik yang diketuai oleh Pakar Toksin & Pemakanan Malaysia, Dato' Prof. Dr. Norazlanshah Razali. Penemuan dos yang terkandung dalam Triple-T mampu mengembalikan kecergasan badan melalui penyahtoksin & penyucian organ dalaman secara menyeluruh

Pengalaman En As Mengamalkan Triple-T Sebabkan Kaki Bengkak Dan Darah Tinggi 

(Penafian : Penyembuhan setiap individu adalah berbeza-beza)

En As (bukan nama sebenar bagi menghormati privasi klien kami) merupakan seorang cikgu awal 40-an di salah sebuah Sekolah Menegah di  Kelantan. 

Bermulanya En As amalkan Triple-T apabila tapak kaki kiri bahagian depan sakit-sakit.  Selepas sujud kedua sebelum nak berdiri untuk rakaat ke dua, rasa sengal yang amat, menahan sakit sedang bersolat.

Beliau mengadu pada doktor semasa buat rawatan darah tinggi berkenaan masalah yang di hadapi tetapi maklumbalas jawapan doktor bagi tidak memuaskan hati beliau.

 Beliau dah cuba macam-macam ubat yang berasaskan herba tetapi sengal-sengal pada kaki beliau masih tidak hilang.

Setelah Berbulan-bulan berusaha akhirnya terjumpa maklumat Triple-T di Facebook Keajaibanherba

(Penafian : Penyembuhan setiap individu adalah berbeza-beza)

Berbulan-bulan juga En As ikhtiar dan berusaha.  Akhirnya beliau terbaca info Triple-T di internet.

Mulanya, En As skeptical dan nak rasa putus harap dengan herba-herba ini banyak yang tak jadi. Tapi lepas beliau cuba minum Triple-T belum habis sekotak dia guna Triple-T, rasa sengal-sengal yang sakit tu dah hilang.

Bukan itu sahaja, tekanan darah tinggi pun menurun, badan dah tak letih, rasa cergas bila mengajar di sekolah dan badan pun rasa ringan.

Di sebabkan tindakbalas Triple-T ni sangat sesuai pada dirinya, beliau telah beberapa kali repeat pembelian.

Di sebabkan tindakbalas Triple-T ni sangat sesuai pada dirinya, beliau telah beberapa kali repeat pembelian.

En As juga berikan isterinya minum, isterinya sangat menyukai kesan tindakan Triple-T ini.

Sebenarnya Ada 4 Faktor Utama Menyebabkan En As Berani Untuk Mencuba Triple-T Walaupun Ada Macam-macam Produk Lain Di Pasaran

[1] KAJIAN R&D 7 TAHUN PENYELIDIKAN - Oleh pakar toksin & pemakanan Malaysia, menghasilkan formulasi dos yang terbaik untuk membantu mengeluarkan toksin seluruh badan hingga darah boleh bergerak dengan lancar. Jadi, tidak perlu berteka-teki keberkesanan kerana ia sudah di uji dengan lengkap di makmal

[2] MELEPASI UJIAN MAKMAL KKM - Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia telah menjalani beberapa ujian makmal untuk mengesahkan bahawa Triple-T adalah 100% herba (No KKM: MAL16120041TC). Hampir setahun lebih ujian dijalankan & mendapati teh herba Triple-t selamat untuk di minum. Tidak perlu risau lagi tentang 3 serangkai atau penyakit berpanjangan. Membantu mengekal sihat & awet muda selalu.

[3] LIPUTAN MEDIA MASSA - Triple-T mendapat liputan ekslusif di dada akhbar tempatan seperti metro, utusan malaysia, berita harian dan juga liputan secara langsung di TV al-hijrah, TV9, TV3 dan juga Radio IKIM.fm

[4] SUDAH LEBIH DARI 537,985 UNIT TERJUAL - Memang di luar jangkaan, mulanya ramai yang tak percaya, skeptikal. Tapi sekarang selepas dah cuba, badan rasa ringan, rasa bertenaga, tak letih, kaki dah tak bengkak macam dulu, ramai yang repeat order 2 kotak, 4 kotak dan ada yang repeat 8 kotak takut stok habis.

Walaupun Triple-T Adalah Sesuai Untuk Semua Lapisan Umur TETAPI 3 Golongan Ini Tidak Sesuai Untuk Cuba Triple-T

[+] NAK TINDAK BALAS SERTA MERTA - Triple-t bukan produk "magic" yg minum hari ini, esok lusa dh sembuh 100%. Tambahan pula ianya dari herba 100% tanpa bahan kimia. Jadi kesannya mengambil masa dan bergantung pada kandungan toksin seseorang. Jika ada anggapan lepas minum 1-2 bulan, penyakit yg dihadapi selama berpuluh2 tahun boleh sembuh dlm waktu tu, Triple-T sangat TIDAK SESUAI untuk anda.

[+] NAK SIHAT TAPI TAK JAGA PEMAKANAN - Konsisten minum Triple-t tapi dalam masa yg sama, bedal semua makanan. Tak amalkan pemakanan yg sihat. Suka ambil makanan berminyak, minuman bergas, junk food, fast food dan makanan yg tak sihat. Tidak guna Triple-T buang toksin dalam badan tetapi dalam masa yg sama sumbat semula toksin yg baru. Jangan bazir wang anda untuk dapatkan Triple-T.

[+] PENYAKIT DAH KRONIK TAPI NAK RESULT CEPAT - Bila penyakit dah tahap kronik, dah level 3 ke atas, ini menunjukkan buah pinggang dah rosak. Jangan andaikan minum Triple-t buah pinggang yg mmg dah rosak itu akan pulih sedia kala macam org yg sihat & cergas...bila dah keadaan ini, hospital pakar kena jadi rumah kedua dan kena ulang alik setiap minggu..

[+] PEROKOK TEGAR - Jangan buang duit untuk dapatkan Triple-t. Confirm2 Triple-t tak akan berkesan kpd anda. Jika and baru sahaja berhenti merokok, jangan mengharapkan tindakbalas secepat org yg tidak hisap rokok. Kesan toksin rokok ambil masa untuk di singkirkan.

[+] MALAS NAK MINUM AIR BANYAK  - Badan perlu kuantiti air yang banyak untuk proses perkumbuhan. Jadi kalau malas minum air, bagaimana boleh Triple-T bantu menyingkirkan toksin dalam badan sedangkan air tidak cukup untuk proses perkumbuhan. Keperluan air seseorang mengikut berat, 25kg = 1.5 liter air perlu ambil. Jika berat seseorang 50kg, perlu minum sebanyak 3 liter sehari!

Mencegah Lebih Baik Dari Merawat. Jika Ada Tanda-tanda Awal Di Sarankan Bertindak Sekarang. Whatsapp Pada Nombor Di Bawah

Copyright © 2017. www.keajaibanherba.com

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.