Batu KARANG Hempedu..

HATI menghasilkan hempedu- sejenis cecair berwarna coklat kehijauan yang mengandungi garam hempedu, cecair lemak, kolestrol dan bahan-bahan kimia lain.

Cecair pekat ini disimpan di dalam pundi hempedu sehingga ia diperlukan untuk mencerna lemak di dalam usus kecil anda. Apabila makan, pundi hempedu anda akan mengecut dan membebaskan cecair hempedu melalui duktus sistik (saluran) dan memasuki duktus (saluran) hempedu biasa.

Kemudian, duktus (saluran) hempedu ini akan membawa hempedu ke bahagian atas usus kecil (duodenum) di mana ia akan mula memecahkan lemak dalam makanan anda.

Bagaimanapun, jika hempedu anda tidak mempunyai bahan kimia yang seimbang, ia akan membentuk menjadi partikel keras dan seterusnya menjadi batu karang.

Antara Punca Batu Hempedu

  • Batu dalam hempedu biasa terbentuk sekiranya kandungan kolesterol di dalam darah terlalu banyak.
  • Kurang minum air.
  • Suka makan benda berlemak.
  • Suka makan benda-benda masin.
  • Suka makan nasi lemak (bilis,sambal dan santan sangat bahaya).
  • Suka makan “seafood” yang kaya dengan kolestrol jahat.

Bagaimana Mengatasi BATU Dalam HEMPEDU?

Anda dah tau apa yang menyebabkan batu dalam hempedu, Seboleh-bolehnya, anda kawal tubuh badan anda supaya tidak kena batu dalam hempedu ni.

Dengan menjaga pemakanan anda, iaitu dengan mengurangkan makanan yang boleh menyebabkan batu hempedu seperti yang disebut di atas.

Jika anda seorang wanita yang berusia dan mempunyai tubuh yang agak berisi, risiko untuk menghidapi penyakit batu karang hempedu ini agak tinggi.

Selain itu, anda boleh amalkan supplement Triple-T:

Triple-T adalah gabungan tiga jenis herba semulajadi yang mengandungi nutrien yang memberi manfaat kepada buah pinggang dan hati. Ia mempunyai tiga tindakan yang boleh membantu menghasilkan sel yang lebih sihat untuk organ dalaman seperti buah pinggang dan hati, pembersihan organ (detoks) dan menghilangkan kolesterol.

Ini bagi memastikan fungsi organ-organ untuk penyingkiran toksin lemak berbahaya menjalankan tugas mereka dengan baik.

Copyright © 2017. www.keajaibanherba.com

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.